#Kortings

In het voorjaar van 2018 begon ik met vloggen op Instastories. Ik doe iedere dag boodschappen in de binnenstad van Groningen, want daar woon ik. Onderweg zoek ik in kledingzaken naar opruimings en ik film op straat. Er is altijd wel iets te beleven in de stad.

Op 17 december 2018 maakte ik mijn eerste #Kortings Instastorie. Ik kwam thuis met een tas vol boodschappen met een 35% sticker van Albert Heijn. Ik informeerde bij Appies medewerkers op welke tijdstippen er afprijzings zijn. Ik woon centraal tussen vier Appies en ik ging op Kortings safari. Ik filmde mezelf in Appies met hashtag Kortings. Ik heb nooit medewerkers of klanten gefilmd en ik ben Albert Heijn dankbaar dat ze mij mijn gang lieten gaan.

Veel van mijn volgers zijn AH medewerkers en zelf ben ik een grote Albert Heijn fan geworden. #Kortings werd een grote hit bij Instagrammers in Groningen. Iedere dag sturen mensen mij filmpjes met #Kortings en die deel ik graag.

Op 22 februari 2019 zong ik thuis ‘Heb je Jonko voor mij? Met een Grinder erbij.’ Dat liedje van rapper Maradonnie zag ik steeds voorbij komen in mijn timeline en het zat in mijn hoofd. Iemand van mijn volgers stuurde het naar Maradonnie en hij deelde het op zijn timeline. Ik ging viraal, het filmpje op zijn Insta heeft 320k views. Ik gaf interviews aan Sikkom en het Dagblad vh Noorden.

Dat leverde mij veel volgers op. Ruim 1200 mensen zijn nu aan de #Kortings. Inmiddels begroeten mensen mij bij naam op straat en willen met mij op de foto. Ik heb twee Insta-fanclubs en AH Brugstraat heeft een speciale Kortingskast, beplakt met 35% stickers. Overal waar ik kom roept men #Kortings door de huis. Ik geniet van de verbinding die Kortings bij mensen veroorzaakt. Iedereen houdt van Kortings. Het voegt een spel-element toe aan boodschappen doen.

Ik geniet van mijn onverwachte beroemdheid. Ik kan gelukkig nog steeds zonder beveiligings over straat.

Dit ben ik met mijn liefste sticker van de wereld in de Oosterstraat Groningen.