Goedemorgen

Opruimen en kleding doneren.

Iedere ochtend ruim ik de ‘vlakken’ op. Dingen terugbrengen naar hun eigen plek. Daarna gaat de afwasmachine aan en poets ik mijn keuken. Ik doe de wasmachine aan, vouw en strijk en poets mijn toilet en badkamer. Dan doe ik nog een klus, zoals een reparatie, boren oid. Of een huishoudelijke taak zoals stofzuigen of kast opruimen.

Vanochtend heb ik wat jurken uit mijn kast gehaald die ik niet meer pas. Op 20 juni komt de textielophaal, dan zet ik het aan de straat. Ik heb er ook vier paar goede schoenen in gedaan. Dat gaat me toch aan het hart. Maar ik pas het niet meer.

Een jaar of tien geleden zette ik alles op marktplaats. Maar eigenlijk vind ik dat het niet goed verkoopt, als je het afzet tegen het werk dat je er van hebt. Je moet het fotograferen, een advertentie beheren en tijd in de transactie steken. En dan krijg je er met moeite vijf euro voor. Om deze reden koop ik geen dure kleding. Het heeft nauwelijks restwaarde.

En ik vind het fijn als de inhoud van mijn kledingkast en koelkast een snelle doorloop heeft. Net als mijn spijsvertering. Ieder binnenwerk moet je continue schoon en opgeruimd houden. Dat is gewoon gezonder.

Eigenlijk zijn gedragen kleding en schoenen Total Loss. En kun je het beter weggeven. En dat is dan weer interessant voor kringloopwinkels. Want die maken geen kosten voor inkoop.

Het sorteercentrum onder de tafel.