Stad in

Sinds we hier een Primark hebben

Sinds we hier een Primark hebben vind ik alle andere kledingzaken te duur. U kunt mij wel een echte fan noemen. Primark verkoopt betaalbare modieuze kleding en ze hebben alles. Ik heb geluk dat ik op loopafstand woon. Sowieso ga ik eens per week naar Primark. Vaak aan het begin van de week, dan is het niet zo druk. De winkel heeft brede gangpaden en tussen de rekken is ruimte om te dansen. Bovendien zijn de kledingstukken standaard verkrijgbaar in grote en kleine maten. Niks speciaalzaak, iedereen is normaal bij Primark. Vaak wacht ik nog met kleding kopen tot het afgeprijsd wordt. Omdat ik er zo vaak kom heb ik dat vertrouwen in hun doorloop.

In mijn Instagram Stories film ik mijzelf in de Primark voor de spiegel. Ik plaats er een poll bij, zodat mensen kunnen stemmen hoe de kleding mij staat. Soms duizenden mensen nemen de moeite hun mening te geven. Dat maakt voor mij het winkelen extra leuk.

Ik vind kleren kopen even belangrijk als boodschappen doen. Kleding is een levensbehoefte. Net als een koelkast is het zaak een kledingkast op orde te houden. Doorloop is belangrijk, oude dingen weggooien en voorraad op peil houden. Overvolle kasten zijn niet nodig, te leeg is ook niet goed. Daarom houd ik van boodschappen doen en nieuwe kleren kopen, het gaat over voor jezelf zorgen.

Er zijn mensen die mij berichten sturen over Primark. Dat ik daar niet moet kopen, omdat het een slecht bedrijf is. En daarom heb ik het bedrijf gegoegeld. Net als alle andere kledingbedrijven doen ze hun best om eerlijk zaken te doen. Primark is naar mijn mening het enige modehuis dat continue wordt aangevallen.

Ik koop bewust weinig en lees etiketten. Primark is betaalbaar en nóg wacht ik tot het afgeprijsd wordt. Ik heb liever dat de winstmarges naar mij stromen, de naaisters zijn toch al betaald. Ja, er hangt polyester kleding, maar ook fijne viscose en op de Denim afdeling hangt duurzaam katoen. Primark kleding zou na een paar keer wassen uit elkaar vallen, dit heb ik echt nog nooit meegemaakt. Wellicht is mijn mening verdedigend, omdat ik zo vaak word aangesproken. Los van dat is Primark mijn lievelingswinkel geworden, sinds we hier een Primark hebben.