Gea Kramer

Omvolking

Vaak praat ik met jonge mensen, ik woon in een jonge stad. De meeste dertigers hebben een stiefmoeder. Veel jonge mensen zijn beschadigd tijdens de moederwissel. Het is de schuld van de zestigers, die dit de dertigers hebben aangedaan. Ik zie dat dertigers nu vaker relaties beginnen met hun eigen geslacht, dan in mijn jonge jaren. Het lijkt soms meer op angst voor het andere geslacht of op overblijven, dan op seksuele voorkeur. Je wilt toch die ene speciale om tegenaan te kruipen in bed. 

Vervolgens schenken vrouwenstellen kinderen aan mannenstellen, waardoor er vier ouders en acht grootouders ontstaan. Andere combinaties zijn mogelijk. Dat zijn in de toekomst veel mensen die recht menen te hebben op tijd met de kleine. Dat is heel veel versnippering voor een kind, die maar 2 ouders nodig heeft om het mannelijke en vrouwelijke in zich te spiegelen. 

Vrouwen willen zo graag kinderen, dat is natuurlijk. Op hun 30ste hebben vrouwen echt een kind nodig om hun gemoed te bedaren. Ik herinner mij van mezelf ook die onrust, ik breide al babytruitjes ver voor ik zwanger was.

Ik sprak een jonge vrouw die via de medische stand moeder probeert te worden. BAM moeders hebben helemaal geen zin in relatiebreuken + bijbehorende stiefmoeders die de jeugd van hun kinderen verknallen.

Ik las een verhaal over een vrouw die als laatste redmiddel een kind kreeg met twee mannen. Ik vind het echt erg voor vrouwen dat ze geen vader voor hun kind kunnen vinden. Het is zo tegennatuurlijk wat nu op de vader en moedermarkt gaande is. Een man en een vrouw zijn fysiek ingericht om samen een kind te krijgen.

De klassieke moeder verdwijnt. Stellen die bij elkaar blijven voor de kinderen verdwijnen. 
Het is de schuld van stiefmoeders die gezinnen kapot maakten voor hun eigen gewin. Zij maalden er niet om, om de kinderen van een ander te beschadigen. Het was misschien voor uw tijd, maar deze stiefmoeders hebben zich de laatste 30 jaar geëmancipeerd ten koste van traditionele gezinnen. 

In de afgelopen week werd het woord omvolking voorgoed geaccepteerd taalgebruik. In grote steden zijn de oorspronkelijke bewoners al omgevolkt. We mogen het zeggen.
Maar heeft u wel door dat moeders inmiddels ook zijn omgevolkt voor stiefmoeders? Bijna alle dertigers zijn stiefkinderen geworden. Het zijn nooit de zorgeloze kinderen geweest die vader en moeder bij hun conceptie in gedachten hadden.

Oorspronkelijke kinderen met twee ouders zijn een minderheid. En de toekomstige kinderen gaan misschien vier ouders krijgen. 

Grapje, dat kan niet. Een kind heeft een vader en een moeder. En ik denk dat die twee in gelijken voor het zicht van een kind moeten staan. Voor hun Yin en Yang van binnen.