Gea Kramer

Ik denk dat kinderen het meest geroofde item zijn van alles op de wereld. Kinderroof is maatschappelijk geaccepteerd en omgeven met emo-argumenten. Het is niet oké, net als alcohol, maar het is wel normaal. 

Zelf heb ik gelukkig nooit een stiefmoeder gehad, omdat mijn vader homo is. Maar een van zijn zussen probeerde ooit om me uit de armen van mijn moeder te trekken. Gelukkig wist mijn moeder te ontkomen, anders was ik ook een geroofd kind geweest. Het is zo dat vrouwen altijd denken dat ze recht hebben op andervrouws kinderen, simpelweg omdat ze de vader kennen en zijn goedkeuring verwachten.

Binnen mijn eigen gezin ben ik twee keer met onze kinderen uit huis gelokt door een vriendin van de stiefmoeder die het op onze kinderen voorzien had. Daardoor had de stiefmoeder de tijd om ons huis binnen te dringen en mijn man te ontmoeten. Daarna ging alles heel snel. Opeens kreeg ik echtscheidingspapieren onder mijn neus gedrukt, terwijl ik niet eens wist wat er aan de hand was. De stiefmoeder regelde alles en zette onze kinderen onder druk om bij haar te komen wonen. Zo veranderde ik in korte tijd van de centrale moeder in ons gezin naar een ‘persona non grata.’

Tussendoor was er nog een rebound wensstiefmoeder die mij ’s nachts stomdronken opbelde om te zeggen dat ze mijn kinderen in haar huis had. Het gaat stiefmoeders dus primair om kinderen. De moeder moet weg en de vader moet blijven om ze te onderhouden. Een vader wil misschien nog wel een rotjong op een fatbike bij zijn gezin wegschoppen, maar beschermen tegen jaloerse vrouwen lukt hem niet. Vaders worden omgekocht met seks en kunnen daardoor hun gezin niet beschermen tegen een afgunstige stiefmoeder.

Ik ben een WAM: een Wakkere Alerte Moeder. Een WAMMIE.

Ik wil ouders wakker schudden over de jaloezie die op hun kinderen gericht is. Besef dat mensen op uw kinderen azen, vrouwen nog meer dan pedofielen. Succesvolle moeders met een mooi gezin, vooral met een koningskoppeltje, kunnen helaas niet meer met andere vrouwen omgaan. Ze moeten thuis blijven en hun gezin bewaken tegen jaloezie. Vaders denken soms dat ze sexy zijn en dat de aandacht om hen draait. Maar dat is naar mijn mening niet zo. Jaloezie op de kinderen is de basis van alle echtscheidingen.