Stel: je krijgt een hittegolf in september, waar wil je dan zijn?

In Delfzijl natuurlijk

Daar waait het altijd. Ik stapte uit op de Kustweg voor de flat waar ik met mijn moeder gewoond heb. Door woningnood in de stad zijn we daar terecht gekomen. Ik wou helemaal niet naar Delfzijl, maar achteraf heb ik een hele leuke tijd gehad. Van 1977-09-01/ 1991-07-01 heb ik in Delfzijl gewoond. Ik ben er getrouwd en onze zoon is er geboren. Zijn geboortehuis staat er niet meer. Volgens Maps stond het ongeveer op: 8WQ9+49F Delfzijl. Ik weet niet wat die code betekent. Ik heb nog lengte- en breedtegraden geleerd op school. De flat waar ik met mijn moeder woonde stond ook leeg. Merde! Wat een leegte. Op de dijk voor de flat staat nu een monument voor Ede Staal. Dat vind ik prachtig, ik hou van de stem van Ede. Hij heeft de blues. Hij is net als mijn moeder in Warffum geboren. Ze spraken Hogelandster dialect, wat ik ook weer van haar geleerd heb. Ede is in Delfzijl overleden. Onze flat, mijzelf en zijn monument kon ik in 1 foto vangen.

Zitten en helemaal niks

Ik heb gewoon op een bankje gezeten en uitgekeken over de Eems. Ik had een salade kip, quinoa, bataat, avocado meegebracht.
Op de dijk voor de geboorteplek van onze zoon heb ik een selfie met de steek-uw-hand-op functie gemaakt. Ik lijk wel een roze Jomanda die de boel instraalt. Over het strand, door de haven en door het centrum van laif Delfsieltje ben ik naar het station gelopen. En daar heb ik mijn bak kwark en fruit gegeten tot de trein kwam.

De reis

Groningen-Delfzijl Lijn 6 Qbuzz- RS5 Arriva
Wandelen 6.4 km
Reiskosten € 9.67
Reisduur 12:56-18:44: 5:48 uur

Categories