Vandaag stond er zo’n harde wind, dat het niet leuk meer was. Ik stapte uit de bus in Middelstum en liep krom in de wind naar Westerwijtwerd. Iemand had een GeeSpot in de bus. Die krijg ik dan later toegestuurd via Instagram. Onderweg zag ik al authentieke bouwsels, zoals een EGD-huisje. En een ongeverfd betonnen brugje met lekkere dikke korstmossen. Ik liep door naar het ijzeren hoogholtje over de Westerwijtwerdermaar. Ik ken maar drie ijzeren hoogholtjes: Baflo, Menkeweer en Westerwijtwerd. IJzer is rank en charmant. Andere hoogholtjes zijn van hardhout.

Kerk van Westerwijtwerd

Ik ben in de kerk gaan zitten om te schuilen voor de wind. Ik brandde kaarsjes voor mijn kinderen, at mijn salade, ei en dronk mijn thee. Ik kwam helemaal bij. Ik heb er heel lang gezeten voor ik mijn weg vervolgde naar Huiskamercafé Westerwijtwerd (dicht) en molen Zeldenrust (privé terrein)

Boerdam en Fraamklap

Ik wou naar bushalte Fraamklap. Het is vermoeiend om bij wind te wandelen. Het is wel een remedie tegen pluizig haar. Mijn natuurlijke krul kwam helemaal terug. Zelden heeft mijn haar zo goed gezeten als in Fraamklap. Er is daar een koekjesfabriek op het industrieterrein. De fabriek liep uit en met mij liepen ‘de meisjes van Verkade’ richting bushalte. We gingen naar huis over de klap van Fraam

De reis

Groningen-Middelstum Lijn 61 Qbuzz
Wandelen 6.5 km
Reiskosten € 6.10
Reisduur 11:51-16:35: 4:44 uur

2023-08-05 Middelstum Westerwijtwerd Fraamklap