Onderdendam, Onderwierum, Bedum

Deze dagwandeling liep uit de hand. De avond ervoor ontdekte ik Wandelnet. Tot nu toe keek ik globaal op Maps en Open Streetmap voor vertrek. Op wandelnet heb ik een route uitgestippeld. Vanuit de trein had ik de klokkentoren van Westerdijkshorn al eens gespot. Dit was mijn doel vandaag, maar die toren heb ik nooit bereikt. Om te beginnen was de route te lang. Ik werd moe. Ten tweede liep ik met een half opgeladen powerbank en ten derde slurpte wandelnet de accu van mijn telefoon leeg

Onderdendam Rolpaalcity

Ik hou van rolpalen en in Onderdendam heb ik die aan de Uiterdijk bezocht. Door het dorp ben ik richting Landgoed Oudebosch gewandeld. Het landgoed is privéterrein, dus je hebt er verder niks aan. Achter het landgoed loopt een onverhard wandelpad naar Onderwierum. Daar is een historisch kerkhof dat ik niet heb bezocht. Mijn telefoon was al bijna leeg en te ver de verte zag ik de klokkentoren

Onderwierum

Wat ik wél erg leuk vind aan Wandelnet is de hoogte layer. Ik zag in het landschap sporen van een wierde. Op de kaart staan die inderdaad 1,5 tot 2 meter hoger getekend. Toen ik op een boerderijwierde liep, stoof mij daar een kudde koeien voorbij. Het leek wel of Albert Heijn openging
Over het Dijkhornsterpad langs de Oude Ae ligt nog een laadplaats klei voor ooit nabijgelegen steenfabrieken, tegenwoordig breken ze niks meer af. Onder de nieuwe hoogspanningsmasten langs de Zuider Haandijkstertocht liep ik naar station Bedum. Ze zijn zó groot  

Wandelen 11.1 km
Reiskosten € 5.09
Reisduur 12:29-18:16: 5:47 uur

2023-07-18 Onderdendam Bedum

Categories