De zomer ’23 kwam laat op gang, pas in juni werd het droog. Mijn zomer duurde van 1 juni t/m 30 september. Ik heb Samsung Health en Google Timeline aanstaan voor Lifelogging. In die vier maanden heb ik 581 km gelopen, 198 km gefietst en 354 km met het ov gereisd. Ook heb ik in die 4 maanden 19 keer 0,5 km gezwommen en ben ik 64 keer naar de Gym geweest. In april heb ik OV Daluren Noord-Nederland € 25 en automatisch opwaarderen op mijn OV kaart gezet. Ik huurde 18 keer een BOLT, 12 keer een GO en 1 keer een NS-e-bike. De NS-e-bike was vreselijk duur: eenmalig € 10 voor een Basisabonnement NS, een fietstreinkaart Arriva € 4,15 en daghuur € 10. Eén keer heb ik een MyWheels auto gehuurd. Mijn oude fiets heb ik voor € 15 laten repareren. Een nieuwe fiets kopen kan voor mij niet uit. Ik gebruik zoveel verschillende vervoersmiddelen door elkaar dat Mobility as a Service (MaaS) voor mij goedkoper is. De meeste afstanden leg ik lopend af. Ik heb deze zomer keurig mijn post vervoer bijgehouden. Ik heb daar € 333,86 aan uitgegeven. 
Ik heb 37 plaatsen bezocht verdeeld over 15 dagwandelingen. Het liefst wandel ik met aandacht door een plaats en bezoek hooguit 2 dorpen per dag. Fietsen vind ik meer geschikt voor dorpsgezichten, landschappen en onbereikbare gebieden.
Wat ik romantisch vond om te zien waren de kronkelende Maren, waardoor vroeger de Bietn op een praam naar de stad werden gevaren. Misschien huur ik volgend jaar wel een boot.

Gea was hier:
Adorp
Appingedam
Bedum
Delfzijl
Doodstil
Eppenhuizen
Feerwerd
Fraamklap
Garnwerd
Garsthuizen
Huizinge
Loppersum
Maarhuizen
Marssum
Mensingeweer
Middelstum
Noordpolderzijl
Onderdendam
Onderwierum
Oostum
Pieterburen
Starthuizen
Stedum
Uithuizen
Uithuizermeeden
Usquert
Warffum
Wehe-den-Hoorn
Westerdijkshorn
Westeremden
Westerwijtwerd
Wierumerschouw
Winsum
Zandeweer
Zeerijp