2022-07-05 Gea Kramer Groningen Klein Wetsinge Molen de Wetsinger

2022-07-05 Gea Kramer Groningen Klein Wetsinge Molen de Wetsinger

Klein Wetsinge en Sauwerd

Ik maakte weer een wandeltocht over het Hogeland. Ik ging met lijn 65 en stapte uit bij halte Wetsinge. Ik verzamel nu ook molens, dus maakte ik een selfie bij molen de Wetsinge. Daarna wandelde ik door naar de kerk. Die was helaas gesloten. Waarschijnlijk was er gisteren een feest geweest, want er stond een partytent in de voortuin. Daar kon ik picknicken. Daarna wandelde ik door naar Sauwerd Haven. Onderweg zag ik een oude paal met ijzer er doorheen en korstmos erop. Zoiets komt me dan bekend voor uit mijn jeugd. Ik ben langs de voormalige Onstaborg gelopen. Ik heb nog een leuke tip: zoek naar oude schooltjes in de Schoolstraat en oude kerkjes in de Kerkstraat. Werkt bijna in ieder dorp. Bij de Dorpswinkel Sauwerd heb ik aardbeien van Meinardi gekocht en onderweg naar het station opgegeten. Ik ben met de trein terug naar de stad gegaan. Fijn dat ik nu eens in Sauwerd ben geweest!

Categories