Hier is hij dan: de toiletpapier top 19 van 2023!

Goedkoopste toiletpapier

Voor het samenstellen van deze top 19 ben ik in november bij Lidl, ALDI, Jumbo, AH, Action en Trekpleister/ Kruidvat geweest.
Op nummer 1 in de lijst der lijsten staat het 2 laags toiletpapier van Action. Geen enkele winkel heeft momenteel een actie. Maar als in 2023 de toiletpapieroorlog uitbreekt, kunt u meteen gaan knallen!

Voordeelverpakkingen WC-papier zijn goedkoper

WC papier hamsteren

Ik heb alleen voordeelverpakkingen meegenomen in mijn onderzoek. Die zijn sowieso het goedkoopst. De duurdere merken heb ik laten liggen, omdat er geen informatie over dikte en vel beschikbaar is.

2, 3, of 4-laags toiletpapier

Finetunen

Er bestaat 2, 3, of 4-laags toiletpapier. Veel mensen geven de voorkeur aan 4-laags. Vaak kunt u best met 2-laags toe. Daarmee kunt u veel gerichter werken. Zelf heb ik een tafeltje naast mijn toilet staan met verschillende diktes toiletpapier. Per toiletactie maak ik een keuze. Op de houder zit 4-laags. De 2-laags staat voor het grijpen, want die gebruik ik het meest. Een aanduiding zoals bij ‘grams papier’ zou naar mijn mening duidelijker zijn. Ik wil ook weten of ik er schaafwonden of een glowy look van krijg. Helaas staat er geen wetenschappelijke aanduiding over de hardheidsgraad op het etiket. Aan ‘laags en zacht’ hebben wij geen boodschap!

Toiletrol wisselen

Jij doet nooit wat

De lege toiletrol wisselen kan een ergernis zijn in meerpersoonshuishoudens. Een rol van 150 vellen veeg je er zo doorheen. Alleen Popla komt met 400 vellen per rol. Moar ’t is nait aal doagn kovvie mit kouk. 

Oliedoekjes

Geolied toiletpapier

De 4-laags kunt u heel goed gebruiken als oliedoekje voor een laatste swipe. Als u daar toch zit, scheurt u 50 4-laags vellen af. Die doordrenkt u in een mooi schaaltje met slaolie van 2.99 per liter. Dat is goedkoop en plantaardig. Zo gaat uw huid echt niet stuk, zelfs niet van het ouderwetse grijs volkoren.

Billen vegen

Frisse bips

Op de Page verpakking staat een gebruiksaanwijzing die ik u niet wil onthouden:
1) Gebruik 3-4 velletjes per keer
2) Veeg van voor naar achter
3) Gebruik 1 tot 2 velletjes vochtig toiletpapier voor een ultiem schoon gevoel
4) Droog na met toiletpapier
5) Was uw handen met zeep.

Ik wens u schadevrije kerstdagen en veel zaligheid aan uw uiteinde!

Categories