Ik ben uit de trein gestapt in Winsum en over de Takkerbosserweg naar Tinallinge gewandeld. Onderweg ben ik een naastgelegen weiland in gelopen om dichterbij Borgstee Sassema te komen. Deze borg is rond 1700 afgebroken, maar aan het landje is nog wat onrust te zien. Langs de Tinallingemaar door de weilanden liep ik naar Tinallinge. Kaartlezen op de telefoon was lastig in de felle zon. Je kunt niet zomaar een weiland inlopen, want je hebt een dam nodig om er weer af te komen. Ik pin locaties op Maps. Voor onverharde wandelpaden gebruik ik de OsmAnd app en de layer voetganger. De wandeling was 4 km. Dat ging ten koste van mijn tijd in Tinallinge. Het is een authentiek dorpje met roodstenen dwarshuisjes. In de kerk heb ik kaarsjes gebrand voor mijn kinderen. Daarvoor neem ik tegenwoordig lucifers mee. Ik word alsmaar beter in pelgrimeren. Uiteraard had ik weer een bak bereide groente en fruit mee, ik heb ergens op een molensteen in een berm gegeten. De Groninger Kerken leer ik steeds beter te kennen. Mooi van kleur zijn de blauwgroene plafonds. De ene kerk is rijker gedecoreerd dan de andere. In Tinallinge waren muurschilderingen, houtsnijwerk en een orgel. Als laatste ging ik lopend naar Baflo en toen met boemeltje Roodeschool-Groningen naar huis