2024-04-21

Wensstiefmoeders zijn gedreven door een sterke adoptiewens. Het valt allemaal te lezen op de website van de vrouwenafdeling Purple Hearts van de slapende vaderbeweging Fathers 4 Justice. Fathers for Justice voeren een bittere strijd om hun kinderen af te staan aan wildvreemde vrouwen. Dan weer voert vader het woord, dan weer de wensstiefmoeder. Naar mijn mening komt de wensstiefmoeder niet eerlijk uit voor haar motivatie. Een vrouw die vader en kinderen gelukkig wil maken, zonder de moeder erbij te betrekken getuigt niet van een holistische benadering. Dat de echtscheidingsdiscussie gedomineerd wordt door stiefmoeders is een gegeven.

De Purplehearts zetten vaders aan om in superheldenkostuums te strijden tegen de moeders van hun kinderen. Dit komt neer op verkapte adoptie, waarbij de kinderen slinks bij hun moeder worden weggehaald. Vergelijkbaar met illegale adoptie, zoeken wensstiefmoeders naar gezinnen zonder vaderlijke bescherming.

Purple Hearts streven naar gelijke zorgverdeling tussen moeder en vader. Maar dit streven is voorbehouden aan moeders. Wensstiefmoeders zijn buitenstaanders die achter de voordeur willen regeren. Het gaat hier om vrouwen die jagen op een verzwakt gezin om de begeerde moederrol te pakken. 

Categories