De trein Groningen/ Eemshaven, uitstappen in Baflo
De Laurentiuskerk heeft een losse toren met zadeldak (mijn favoriete model) Beide waren open
Bijna ieder Gronings dorp heeft nog wel een bakker waar je thee en een taartje kunt eten, een konditorei. Baflo heeft Bakkerij Rutgers, heel erg leuk. Het wordt gerund door vrijwilligers die zich inzetten voor een leefbaar dorp. De sfeer is er gemoedelijk. De inrichting is zoals bij oma was
Ik wandelde langs een oude lagere school naar het Bavvelder Hoogholtje over Kanaal Baflo-Mensingeweer. Dit hoogholtje is nog helemaal van ijzer! Over de brug liep ik een stuk Nederlands Kustpad 3 naar Rasquert. En zo een rondje terug naar het station Baflo.
Deze reis kostte mij € 5,76 inclusief stadsbus naar huis. Ik heb een Noord-Nederland daluren abonnement. Ik deed vijfenhalf uur over de reis en liep vijfenhalf kilometer. Dat is helemaal niet veel. Ik loop dan ook op mijn gemak en bekijk alles uitgebreid. Onderweg maakte ik praatjes met mensen. Ook bewerkte ik alvast mijn foto’s en maak stories voor Instagram. Het lijkt alsof ik een soloreiziger ben, maar ik krijg veel berichtjes binnen op mijn vlogs. Mensen geven me tips of vertellen me hun anekdotes over de plaats waar ik sta. Ik had het naar mijn zin vandaag in Baflo!