Zomer 2024 in Groningen met fiets, trein, bus en wandelen

Voor de zomervakantie ’24 kocht ik een sportfiets. De afgelopen maand oriënteerde ik me op fietsen, zowel nieuw als tweedehands, en overwoog ik zelfs een e-bike. Uiteindelijk besloot ik een tweedehands Sensa te kopen voor € 400, inclusief standaard en slot. Een e-bike bewaar ik voor als ik 70+ ben. Nu, in mijn gouden jaren (60-70), ben ik nog gezond en topfit na 2 jaar krachttraining.

Groningen Bereikbaar Acties

Groningen Bereikbaar deelt cadeautjes uit aan Groningers vanwege de verkeersproblemen op de Ringweg. Ik heb een ov-abonnement NS Flex Dal Voordeel en Dalvoordeel Noord-Nederland aangeschaft. Ook maak ik gebruik van de dagretours voor bus € 3,50 en trein € 10,-. Ik bereken het voordeel per afstand voor verafgelegen plaatsen. Een fiets mee kost in Noord-Nederland € 4,15.

Wandelen, fietsen, bus en trein door Groningen

Ik ben altijd al een wandelaar geweest en nu voeg ik daar fietstochten aan toe. Nu ik een fiets heb, wordt het een uitdaging om wandelkaarten, fietskaarten, ov-lijnen en reiskosten te vergelijken. Ik wil ’s avonds thuis in mijn eigen bed slapen en neem mijn eigen eten mee. Het wordt hersengymnastiek, maar ik kijk er naar uit.

Lege gebieden

Ik ben van plan om te fietsen tussen de spoorlijnen Groningen-Roodeschool (RS4) en Groningen-Delfzijl (RS5), omdat dit gebied slecht bereikbaar is met het ov. Ook wil ik het gebied tussen RS4 en de Friese grens fietsend verkennen. Verder blijf ik wandelen in de buurt van bus- en spoorlijnen.

Het verslag van de reis

Ik ben enthousiast en zal mijn avonturen delen op Me Juicekanaaltje. Vloggen doe ik op mijn instagram. Warme groet!

Categories